benyóblog

A humor határai – továbbra sem párt az MKKP

2013. szeptember 26. 09:18 - Földi Bence

mkkp_benyoblog.jpg

A Fővárosi Bíróság a napokban visszautasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét – immár másodszor. Az okok: gondok vannak a névvalódisággal, túl általános az alapvető tevékenység megfogalmazása, nem csatoltak vagyonmérleget és eddigi tevékenységük „a pártként való működés komolytalan voltára utal”.

Az esemény kapcsán voltak, akik az aktust az „orbáni diktatúra” újabb megnyilvánulásaként értelmezték. De voltak olyanok is, akik azt kifogásolták, hogy a bíróság egy viccpártnak tett keresztbe, holott az nem veszélyes a demokráciára. (Persze a többséget egyáltalán nem hozta lázba a kérdés…)

Nos, az biztos, hogy a Fővárosi Bíróság nem önkényesen kaszálta el az MKKP beadványát, hanem az már a párttá alakulás formai kritériumainak sem tett eleget – mint azt láthatjuk a bírósági végzésben. A párt neve például nem utal annak a tevékenységére – amelynek leírása egyébként is totál általánosra sikeredett, mintha felcsaptak volna egy politikatudományi kézikönyvet és megnézték volna, mit (t)akar egy párt. Emellett vagyonmérleget sem csatoltak beadványukhoz, holott ez kötelező – igaz furcsa is egy előzmény nélküli, pénzforgalommal tehát bizton nem rendelkező szervezettől ilyet kérni, de a szervezet vezére, Kovács Gergely megoldotta a kérdést.

Ráadásul a bíróság szerint – amely egyébként leszögezte: „a humor politikában való megjelenítése nem elvetendő gondolat” – az MKKP-vezér korábbi, Indexnek tett kijelentései megkérdőjelezik azt, hogy a szervezet valóban részt kíván-e venni a közhatalom gyakorlásában, vagy csak poénkodik. Az MKKP egyébként harminc napon belül ismét benyújthatja a kérelmét – amit jó eséllyel meg is tesz, főleg, hogy szintén a minap jegyezték be pártként a Negyedik Köztársaságot.

Tény, hogy az ember pártot nem viccből alapít, hiszen az emberek érdekeinek képviselete nem lehet humor tárgya – hosszú távon pedig senkinek sem lehet érdeke, hogy komolytalanul képviseljék. Politikusnak se menjen az, akinek nincs elhivatottsága a maga „Ügye” miatt – ami miatt a politikába vágja a fejszéjét. A viccpárti politizálás többnyire nem is enged teret a felelősség vállalásának, ami pedig szerintem – és mondjuk Max Weber szerint is – az egyik legfontosabb kritériuma a „politikusságnak”.

Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít – az MKKP ígéreteinek 100%-a ilyen – végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat, így a demokráciát mint olyat is. Persze lehetne mondani, hogy ugyanezt megteszik a „mainstream” pártjaink is, de a közélet mesterséges „komolytalanításának” kiszámíthatatlanok a hatásai. Lehet, hogy most vicces – bár nyilván ez is megítélés kérdése –, de a hosszú távú hatásai már nem feltétlenül lesznek humorosak.

Hozzá kell tenni továbbá, hogy több viccpárt – hivatalba kerülvén – letett a vicces nevekről és komoly, elvalapú politizálásba kezdett. A Lengyel Sörimádók Pártja például 1991-ben bejutott a Szejmbe – 16 képviselővel! –, majd két frakcióra szakadt (Kis és Nagy Sör), végül utóbbi Lengyel Gazdasági Programnak keresztelte át magát és komolyabban kezdte venni magát. A Kanadai Extrém Pankráció Párt már indulásakor szélsőbalos szervezetként határozta meg önmagát – amely kiléptette volna az országot a NATO-ból. Ám vezetője – egy pankrátor – sem 2000-ben, sem négy évvel később – egy másik párttal indulva – nem jutott a parlamentbe. Jón Gnarr, Reykjavík polgármestere pedig humoristaként – a Legjobb Párt színeiben – jutott hozzá a pozícióhoz, mára viszont felelős városvezetővé „érett”. Azaz egy viccpártnál a hangzatos ígéretek mögötti tényleges szándékok még annyira sem kiszámíthatóak egy (ir)racionális szavazó számára, mint a „mainstream” pártok esetében.

És akkor azt már csak fél mondatban említi meg az ember, hogy a szélsőséges véleményt megformáló MKKP pártként való bejegyzése mellett – a véleménynyilvánítás szabadságának fogalmát kiáltva – többnyire azok állnak ki, akik a szintén szélsőséges véleménnyel a közéletbe berobbanó Jobbik betiltása mellett kardoskodtak. Hogy is van ez? Quod licet Iovi, non licet bovi?

Összességében osztom a Fővárosi Bíróság azon véleményét, hogy a mai politikában és közéletben (is) szükség van humorra. Néha én is jókat derülök az MKKP egy-egy megnyilvánulásán, de úgy gondolom, hogy azért mindennek van határa, ez ebben az esetben az, hogy nem válnak párttá a kétfarkúak. Ha tényleg felelősen gondolkoznak, figyelembe véve az ország érdekeit, akkor nem rombolják tovább azt, ami már így is romokban hever.

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr75534319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Biblia mint WC papír? 2013.09.27. 09:48:53

Biblia és a Korán mint WC papír szerintem rpopant rossz ötlet és nem is erkölcsös dolog. Mert ezek a rasszista, gyülöletkeltő művek arra sem érdemesek, amire a karikatúrakészítő céloz. Nem méltóak a végbél testtájékainkkal való ér...

Trackback: Egyik pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2013.09.27. 08:38:16

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Bíró bűnözés 2013.09.27. 08:29:09

Pártalapítás csatolt csúszópénzzel. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt  soron kívüli és biztosan gyors ügyintézés érdekében a szokásos "bírói hálapénzt" is csatolta a Fővárosi Törvényszékre beadandó pártbejegyzési kérelméhez. A képre kattintva megnyílik...

Trackback: Legalizálná a Gondolkozást az egyik párt 2013.09.27. 08:27:26

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt legalizálná a Gondolkozást, ha hatalomra kerülne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothh · http://polizis.blog.hu 2013.09.26. 12:21:13

A "sörbarátok" kapcsán annyit megjegyeznék, hogy azért választották ezt a nevet, mert egyik fontos céljuk az alkoholizmus elleni küzdelem volt. Magyarán mondva, azt propagálták, inkább sört igyanak a lengyelek, mintsem a veszélyesebb tömény szeszt - Lengyelországban rendszerint wódkát. Ráadásul, akkor még nem is volt bejutási küszöb, akkor sok érdekes mikro-pártocska bejutott.

OkoskaTo:rp 2013.09.26. 22:19:57

Miért, a Fidesz Polgári Párt, vagy a KDNP neve mennyiben utal a tevékenységükre? Az előbbi nem fiatal, nem demokrata, és nem polgári. Utóbbi pedig nem keresztény (legalábbis teljesen hiányzik belőlük a krisztusi elfogadás/megbocsájtás), és nem néppárt (hiszen a közvélemény-kutatók mérni sem tudják a támogatottságukat).

Másfelől pedig ami jelenleg a Parlamentben zajlik, az sokkal komolytalanabb annál, mint amit az MKKP valaha is tett (bár ez utóbbinál sokkal kevésbé vicces).

Betkó 2013.09.26. 22:41:12

Kedves Benyoblog,
Kerem arulja el, hogy az MSZP vagy a FIDESZ vagy az LMP a neveben megis mit fejez ki??? Koszonom...tehat de ok mar regota... es a valasztok ismerik
... es blablabla.. Konkretan a Fiatal Demokratak Szovetsege mit fejez ki? Meddig fiatal valaki? Demokrata? Ki a demokrata? Ez a part most eppen az igazi es egyetlen demokrata? Ezt jelenti a demokrata? Vagy regen mast jelentett most meg ezt jelenti? On tudja? Vagy eppen ahogy a magassagos Sanyi biro eppen gondolja? Majd Sanyi biro megmondja? Sanyi biro a demokracia orzoje? O, az Ember aki ott van? Vagy A Biro aki jol tudja hogy partot csak oltonyos retardalt kokszos mutyisok alapithatnak vagy fasisztak meg liberalisok meg valami izmusnak bologatok? Vagyonmerleg? Milyen? Nulla forintos? Gratulalok, ez valoban ertelmes. Viccpart? Miert viccpart? Mi az hogy viccpart? Hihetetlen igereteik vannak? Ja az egymillio uj munkahely az hiheto. Meg a tobbi "igeret" a mar parlamentbe kerult partocskaknal? On irt egy semmit, egy konzervativ publit sajat maganak es a helyi noegyletnek. Bologassanak es terjenek nyugovora megtettek amit megkovetelt a .................... (szabadon valaszthato)

Betkó 2013.09.26. 22:48:16

Bocs meg annyit a cimhez: ebben az orszagban nem a humornak vannak hatarai (bar vannak erre is torekvesek) hanem a demokracianak. Koszonom, hogy On is beallt a REND-be.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.09.26. 22:55:34

A kétfarkú kutya mondaná H. Géza bácsi a kankutya. Az egyikkel tud kapcsolódni, a másikat meg csóválja:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.09.26. 22:56:01

"a szélsőséges véleményt megformáló MKKP pártként való bejegyzése mellett – a véleménynyilvánítás szabadságának fogalmát kiáltva – többnyire azok állnak ki, akik a szintén szélsőséges véleménnyel a közéletbe berobbanó Jobbik betiltása mellett kardoskodtak"
Na itt lettél végképp komolytalan. Egy poént egy kalap alá veszel a véresszájú náci szemétládákkal?

Aram Hacsakúgynem 2013.09.26. 23:05:32

"az emberek érdekeinek képviselete nem lehet humor tárgya – hosszú távon pedig senkinek sem lehet érdeke, hogy komolytalanul képviseljék."

no, ezen jót nevettem.

még szerencse, hogy a "politológus" az nem egy szakma.

Sejehaj 2013.09.26. 23:41:13

Szerintetek a nyelvtanból lehet viccet csinálni? Vagy ez is komoj? A www.facebook.com/irjpontosan csoportot is be fogják tiltani?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.27. 00:13:21

Kit érdekel a bíróság döntése? (Ugye vannak példák...)

El kell indulni, mert az MKKP a nyerő!

GöTi 2013.09.27. 06:53:47

A jelenlegi választási rendszer arra épül, hogy a gengszterváltáskor kreált sajátos elkötelezettségű két pártcsoport közül válasszon a birkává tett jónép.

"Egyik sem" rovat például elképzelhetetlen a rendszerünkben. (Ha ez nyerne egy körzetben, akkor ott a korábbi indulók a következő választási fordulóban nem indulhatnának... Lehetne megtisztulás.) Ezt a rovatot pótolhatná egy "viccpárt", tükröt tartva a bértollnokaival magát "elitnek" neveztető igen silány politikusoknak.

Tapmancs 2013.09.27. 07:19:07

@bm613: Nácizni már rég nem menő.

Huncutkukac (törölt) 2013.09.27. 07:57:11

@bm613:
Téged gyerekkorodban vertek, mint a répát.

Én Jobbik szimpatizáns vagyok, ezt mindenki tudja rólam (sőt! egy 420 fős állami cégnél dolgozom), de mégsem tart senki nácinak!

Mégis, kire szavazzak jövőre?

Az Orbán-rezsimre?
Az agyhalott polgár simán beszopja a rezsicsökkentés blablát, és nem veszi észre, hogy közben van telefon-, és tranzakciós adója, 27% Áfa fizetési kötelezettsége! Egy normális demokráciában, egy normális társadalom azonnal, de legkésőbb a következő választáson elzavarja azt a kormányt, amelyik ilyen forgalmi adót vezet be!

Az MSZP-re?
Amely tele van kripto-kommunistákkal, volt ÁVO-s tisztek gyermekeivel? Ahol a köpönyegforgatás olyan gyakori, mint az alsógatya csere?

Nincs más alternatíva!
Jelen pillanatban - ha a minimális szélsőséges nézeteket figyelmen kívül hagyjuk, akkor nincs jobb, mint a Jobbik!

De hogy náci legyek, azt kikérem magamnak...

DezInf 2013.09.27. 08:30:18

@Huncutkukac:

Te kukac!
Itt a lehetőség, támogasd a MKKP-t.
Demokraták, realisták, nem adták még el magukat ....

Állami cégnél dolgozol- mijóta üldözi a fidex a jobbik szimpatizánsokat? A jobbik a fidex édesgyereke, a pógári körök unokája a fidexből kirendelt vezetővel.
Ne dőlj be a pávatáncnak :))

Egy a zászló,egy a tábor .... csak játék a szavakkal:))

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.09.27. 08:30:43

Kevés volt a mellékelt csúszópénz. Ennyi csak a történet lényege. Be kell újra adni, több pénzzel. Mondjuk a várható éves költségvetés 20%-a készpénzzel.

vilagnezet.blog.hu/2013/05/15/biroi_birosagi_bunozes

Le_Penseur 2013.09.27. 08:34:22

"A párt neve például nem utal annak a tevékenységére"
A párt neve a legritkábban utal bármire. A teljesen egyértelmű kommunista párton kívül a többi pont olyan vicces, mint a kétfarkú kutya.

"a pártként való működés komolytalan voltára utal"
A jelenlegi parlamenti pártok mindegyike abszolút komolytalan, a parlamenten kívüli nagyjából 100 pártról már nem is beszélve...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.09.27. 08:35:04

Egyik Pártra Sem -EzNemViccPárt megosztotta
Profilkép szerkesztése
Egyik Pártra Sem
1.839 ember kedveli · 491 ember beszél erről

www.facebook.com/EgyikPartraSem

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.09.27. 08:36:52

@Le_Penseur:

Ja mert a KalózPárt és a kalózkodás az annyira legális tevékenység? Mert ők be vannak jegyezve tudtommal. Ez sérti a jog előtti egyenlőség elvét. Vagy a KalózPártot törölni kel, vagy a Kétfarkúak is mehetnek. Egyébként miért ne lehetne a him, azaz a kétfarkú kutyások érdekeit képviselni??? Igen is lehet.

kubikos11 2013.09.27. 08:41:19

Nem hiszem, hogy a Kétfarkú Kutya Pártja rombolná a demokráciába vetett bizalmat. Inkább a hatalom gyakorlói. A törvényhozói hatalom függetlensége a végrehajtó hatalomtól, ami a demokrácia alapja a bírói hatalom függetlensége mellett, teljesen összeomlott. Van-e valakinek ötlete, hogy ezt a függetlenséget hogyan lehetne újra felépíteni?

Medgar 2013.09.27. 08:42:39

Teljesen egyetértek a poszttal! Még csak az kéne, hogy nálunk is ilyenek történjenek: hvg.hu/vilag/20100530_Reykjavik_besti_flokkurinn

Éberség Elvtársak ÉBERSÉG!

Egyéves Önkéntes 2013.09.27. 08:46:18

A posztoló reálisan felmérte az esélyeket, jelenleg hazánkra, a demokráciára és minden jóra a MKKP jelenti a legnagyobb veszélyt!

osgood 2013.09.27. 08:53:00

"Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít – az MKKP ígéreteinek 100%-a ilyen – végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat, így a demokráciát mint olyat is. Persze lehetne mondani, hogy ugyanezt megteszik a „mainstream” pártjaink is, de a közélet mesterséges „komolytalanításának” kiszámíthatatlanok a hatásai. Lehet, hogy most vicces – bár nyilván ez is megítélés kérdése –, de a hosszú távú hatásai már nem feltétlenül lesznek humorosak."

LehetNE? Nem lehetNE, még csak nem is lehet, hanem minden hosszas fejszámolást, homlokráncolást mellőzve ki kell mondani, hogy bizony mindegyik párt megtette, megteszi. Érvelésed mentén haladva nyugodtan ürítsd ki a parlamentet.
Alapvető érdekem, hogy ezt a többi választó is hajlandó legyen felismerni, tudatosítani - ehhez pedig kellene egy viccpárt -, majd pedig a véleményét közölni is egy megfelelő lapon. Ahol mondjuk szerepel az "egyik sem, húzzatok vissza a balettba ugrálni" kocka. Mivel reális esélye van annak, hogy a következő választásokon az Egyiksem jelölhetne miniszterelnököt, ilyen opció nem lesz - az mégis csak jó lenne egy viccpárt.
A politika/politikus megítélésének erodálása, illetve a felmutatott teljesítmény nulla közeli stagnálása megmutatta hosszú távú hatását (nézz körül), szerintem kevesen kacagnak őszintén, öblösen az elmúltakárhányéven (nézz körül). Miért ne próbálhatnánk ki bármi mást? Mert szarabb lesz? Komolyan? :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.27. 09:13:07

@DezInf: "A jobbik a fidex édesgyereke, a pógári körök unokája a fidexből kirendelt vezetővel.
Ne dőlj be a pávatáncnak :))
Egy a zászló,egy a tábor .... csak játék a szavakkal:))"
Nem. A Jobbik anno, a nemzetbiztonságiak által alpított mű-hiszti párt, azért, hogy egy helyen tartsák és megfigyeljék a hülyéket. Nem véletlen, hogy tele van zsidókkal.

frikazojd · http://kocs.ma 2013.09.27. 09:13:17

vagy egyszerusitsunk: mindenkinek (egyenkent!) a kurva anyjat.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2013.09.27. 09:22:36

Bezzeg a (Torgyán felesége által alapított) Torgyáni Magyar Jövő Párt-ot annak idején gond nélkül bejegyezték, az nem volt komolytalan.

tranyo kétkeréken 2013.09.27. 09:23:00

lévén a jelenlegi parlament is egy vicc*, miért ne lehetne ezt nem hazugságként kezelni? én simán kétfarkúra szavaznék... csak hogy tisztuljon a parlament...

*=vicc, mert ma jobban bízok egy vadidegenben, mint a most parlamentben ülőkben.

unionista (törölt) 2013.09.27. 09:23:50

benyó kaparjál azért a laptopért.

gerywood 2013.09.27. 09:24:24

Ha már a kétfarkú kutya párt került szóba, akkor a párhuzam kedvéért meg kell jegyezzem, hogy annak tartalmával 200%-ban nem értek egyet. Így annak végkövetkeztetésével sem tudok azonosulni. Bár ritkán kommentelek és nem szokásom hosszú hozzászólásokat írni, most sajnos ráérek és megtehetem ezt, azért ahogy a rajzfilmhős mondotta volt, "aminek ki kell jönni, az ki is jön" (vagy valami hasonló, bocs a pontatlan idézetért).
A szerző véleményem szerint elköveti azt a tipikus hibát, amit sok egyetemista elkövet tanulmányai során. Látóköre beszűkül, és az őt érdeklő illetve foglalkoztató kérdések mérlegelése során elsődlegesen és kritika nélkül érvényesnek fogadja el azokat a dogmákat, amelyeket a hivatalos tudomány képviselői közvetítenek felé. Ezzel teljes mértékben igazolja a magyar oktatási rendszernek azt a tulajdonságát, hogy nem nyitott, szabadon gondolkodó embereket nevelünk az iskolákban, hanem olyan elméket, akik kritika nélkül elfogadják és átveszik a korábban felhalmozott tudást. Ez sajnálatos. Különösen sajnálatos akkor, ha ezt egy fiatal, magát értelmiségi gondolkodónak beállító ember teszi.
A cikk írója kijelentést tesz és hivatkozik a bírói végzésre: "A párt neve például nem utal annak a tevékenységére..." Dehogynem. Csak a vak nem látja, hogy a név pontosan utal arra, hogy meg óhajtják kérdőjelezni a jelenlegi uralkodó pártok által hozott döntések legitimitását. Ezt kénytelenek a humor eszközével tenni, mert komoly kérdések esetén bírósági perek garmadája zúdulhatna a nyakukba. Nevük tehát pontosan ugyanannyira utal tevékenységükre, mint az ország vezető pártjainak neve, akiknek tevékenysége az elmúlt 20 évben abban merült ki, hogy a hatalmi rendszereket annak érdekében alakítsák át, hogy saját gazdasági érdekkörüket támogathassák és ezzel megszilárdítsák a politikai hatalmunkat. Vagy ez bele van írva a magyarországi pártok nevébe? Ugye hogy nem is olyan vicces? Vagy mégis?
A humor egy olyan természetes feszültségoldó forrás, amely lehetővé teszi hogy a keletkezett -- és általunk megoldhatatlan -- problémákat elviseljük. Ennek megjelenése természetes reakció azoktól, akik szerint valami nem jó irányba ment illetve megy. Sajnos a hivatalosan függetlennek mondott magyar bíróság döntése is ilyen, nem jó irányba tett lépés.
Párhuzamot tudok vonni magamban azzal a törekvéssel, hogy a politikai párt akkor fél a polgári(!) kezdeményezésektől, ha ő maga már elidegenedett tőlük. Ekkor jelenthet veszélyt számára a MKKP.
A másik mondvacsinált probléma a közélet komolytalanítása, amelyről én nem vagyok meggyőződve. Miért lenne az élc komolytalan? Nem az, hiszen mindennél jobban felhívja a figyelmet a problémákra. Kétségtelen, hogy megoldást nem kínál rájuk, de a humorral eléri azt, hogy a figyelem középpontjában legyen. Mi a jobb megoldás vajon? Néhány rossz válasz összekalapálása, vagy a helyes és lényegbevágó, esetleg megoldáshoz vezető kérdések megfogalmazása. Ja, hogy ők ezt a humor eszközével teszik, az valóban irritálhatja azokat, akik ezt nem tudják elfogadni. Hitler állítólag dührohamot kapott amikor levetítették neki Chaplin zseniális filmjét, a Diktátort.
Nem tűnik nagy kockázatnak, ha arra fogadok, hogy az MKKP parlamentben kerülése esetén kettészakadna és egyik részük valóban meg kívánná változtatni az addig beállt status quo-t.

Szelid sunmalac 2013.09.27. 09:26:35

Kedves blogger! Majd EN, mint SZAVAZO, mint ALLAMPOLGAR, majd EN hadd dontsem el, hogy kire akarok szavazni, oke? Hogy mennyire veszem ne komolyan, meg mennyire nem valaki igeretet. Majd en eldontom, hogy szerintem az mennyire rombol mit. Mert amig millionyi faszfej bedol mindenfele hazugsagnak a jolettol a 14 havi nyugdijon at, a rezsicsoknnetesen kersztul az olimpianak es meg sorolhatnam, addig hogy a picsaba jossz te ahhoz, hogy mas part igeretet bezzeg ketsegbe vonod es konzekvensen kijelented, hogy marpedig az 100% lehetetlen. Honnan tudod? Honnan tudhatnad jobban, hogy mennyivel igazabb, mint barmelyik masik allitas? Csak mert TE meg nem lattal olyat? Hat bazdmeg, ne meg naponta csodalkozom ra, arra, ami ebben az orszagban tortenik, mert en meg olyat nem lattam!

A neverol meg szepen szakadjal le. Mert a karotnyelt nemeteknel bezzeg lehet kaloz egy part neve, pedig barmilyen hihetetlen, nem felszemu falabu emberek rohanganal karddal a kezukben, papagajjal a vallukon a parlamentben meg az utcakon!

Te ritka nagy kreten vagy, es tobbek kozt azert kellenek az olyanok, mint a ketfarku, mert az elviekben ertelmisegiek az orruknal sem latnak tovabb!

gerywood 2013.09.27. 09:26:44

Bocsi, néhány mondat a szerkesztés során elveszett, és így stilisztikailag nem egységes az előző komment, de a lényeg érthető maradt remélem.

Zemöki 2013.09.27. 09:27:04

A cikk nagyon elfogult. Most legalább nyolc viccpártnak van engedélye indulni a választáson. A kilencediket milyen alapon akarja eltiltani?

unionista (törölt) 2013.09.27. 09:27:28

lehetnének magyar keresztény klerikális párt.
alapvető tézisként mellékelhetnék bibliát.
azt csak nem lehet visszautasítani.

unionista (törölt) 2013.09.27. 09:28:59

@Zemöki:
azon az alapon, hogy országosan ismert. és esélyes lenne a bejutásra, mert esetleg beseperné az "against all" szavazatokat.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.09.27. 09:31:16

@Zemöki:

Mert nem a Párt vicc, hanem a magyar Bíróságok.

Hökömcirkuszi produkciók amik ott folynak.

Szelid sunmalac 2013.09.27. 09:33:50

Hejj baratom, nagyon ugy latom, hogy egyelore nem kene foglalkozni sem diplomamunkaval, sem doktorival. Talan menj ki az emberek koze es beszelgess veluk, mert barmilyen hihetetlen, es barmennyire szurrealisnak tunik, a politikat az emberek is csinaljak am! Legfeljebb probaljak oket akadalyozni!

lost hope 2013.09.27. 09:40:50

Kedves Bence,

javaslom, tanulmányozd még alaposabban az elmúlt évtizedek magyar politikáját és az MKKP tevékenységét.

Az ország érdeke az lenne, hogy széles néptömegek csapjanak a homlokukra és döbbenjenek rá: a mainstream pártok felelőtlen polulizmusa gazdasági-szellemi leépüléshez vezet, aminek mindenképp véget kell vetni.

Ha ennek eszköze egy viccpárt parlamentbe jutása, az nagyon is az ország érdekeit szolgálja.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.09.27. 09:45:02

"Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat"

MIVAN????? a posztoló itt nyilván humorizált, mert a mostani túlfizetett, velejéig korrupt paprikajancsik aztán tényleg mindent betartottak ígéreteik közül, és ők aztán a "társadalmi-politikai bizalmi viszonyok" fellegvárainak építői...

IdomitottFoka 2013.09.27. 09:49:10

Az MKKP indulása a választáson elég jól reprezentálná, hogy milyen sokan nem kérnek a mostani pártokból. Már csak ezért is érdemes lenne. A posztban felvázolt jajmileszha sirámok nagyon izzadtságszagúak ám. Jaj mi lesz ha nem teljesít egy ígéretet sem - ez eddig se volt gyakorlat, a kivételek meg hatalmas elb..-ok lettek. Azt az önkényes megállapítást, hogy az MKKP támogatói betiltanák a Jobbikot, azt az ujjából szopta vagy hasraütés szerűen tette? És elég sok viccpárt alakult már mostanában is és régebben is.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.09.27. 09:54:59

Magyar Szabad Csöcsök Pártja dolog is teljesen komoly.
Be kellene azt is jegyeztetni. Nézd milyen komoly a nevük:

MSZCSP

www.facebook.com/MSZCSP

Szelid sunmalac 2013.09.27. 10:01:25

Egyebkent szerintem blogot sem lehetne megteveszto nevvel vezetni. A Benyo-bol en pl a benzinre asszocialok, aztan mekkora atbaszas!

yard 2013.09.27. 10:05:34

A lényeget kéne szem előtt tartani, ez a kétfarkúkutya olyan, mint a tükör a "komoly" pártoknak. A hazudozásaikat, ferdítéseiket, uszításaikat felnagyítja, megnézhetik benne magukat. Ez volna (egyelőre) a küldetése. Hogy nagyjaink vegyék komolyabban magukat. Meg a választópolgárt.

2013.09.27. 10:09:25

Legalább nem árulnak zsákbamacskát.
Én érdeklődéssel kísérem a dolgot, ha sikerül nekik akkor komoly alternatívaként tekintek rájuk. És ezt nem viccből mondom...

spinat 2013.09.27. 10:17:11

Anarchistische Pogo Partei Deutschland. De ök legalább tényleg fizettek egy sört midnenkinek.

Amúgy mennyivel realisztikusabb a 14. havi nyugdíj, az egymillió munkahely, mint az ingyensör?

spinat 2013.09.27. 10:17:55

ja, a német Kalózokbnak volt egy plakátja, min azt hirdették, hogy ha nyernek, akkor mindenki kap egy vombatot.

Izo 2013.09.27. 10:54:30

Szerintem az ingyen sör semmivel sem kerülne többe, mint például a 65 éven felüliek ingyenes tömegközlekedése.

gabuscica 2013.09.27. 10:56:28

Roppant kúlok és lolok ezek a kétfarkak, de miért akarnak ennyire görcsösen hozzátapadni a humortalanok világához? csak nem az állami támogatásért???

clegane 2013.09.27. 11:07:40

100%ig biztos vagyok benne, hogy ha bejutnak a parlamentbe, hasznosabb tevékenységet fognak ott folytatni, mint a jelenlegi pártok bármelyike.

a posztíró teljesen el van tévedve.

csárli hárper 2013.09.27. 11:18:51

Moszkva tér 2010-ben: a fidesz, a jobbik és a kétfarkúak is kint voltak a placcon, a fidesznél egy- két savanyú lézengő, a jobbiknál még annyi sem, a kétfarkúaknál meg tömeg röhögött a többieken
na ezért nem lehetnek "párt"...
amúgy az ingyen sör nem érdekel, még! meg tudom venni, no de az örök élet az nagyon is :)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2013.09.27. 11:40:26

A "Kétfarkú Kutya" elnevezés visszataszító, de ez legyen az ő bajuk.

A pártatlan bíróság mondvacsinált kötözködése pedig nem más, mint a kormány visszataszító erőlködése annak megakadályozására, hogy a parlamentben jelenleg látható viccpártok mellé nehogy újabb viccpártok csatlakozhassanak.

Novbert 2013.09.27. 11:47:59

Akkora logikai bukfencek vannak a bejegyzésben, hogy csak lesek.

"az biztos, hogy a Fővárosi Bíróság nem önkényesen kaszálta el az MKKP beadványát"

Dehogynem. Attól, hogy a névvalódiság követelménye jelenleg törvénybe van írva, attól ez még egy olyan gumiszabály, ami alapján a bíróság kényére-kedvére utasíthat el pártbejegyzési kérelmeket. Benne van a nevében az,hogy "Párt" - nem nagyon látom, ennél mi utalhatna jobban a tevékenységre. Ez önkény, akkor is, ha be lehet bújni a jogszabály mögé.

"az MKKP-vezér korábbi, Indexnek tett kijelentései megkérdőjelezik azt, hogy a szervezet valóban részt kíván-e venni a közhatalom gyakorlásában, vagy csak poénkodik"

Ez nem bírálati szempont. Az, hogy pártként akarják bejegyezni magukat, épp annak egyértelmű jele, hogy részt akarnak venni a közhatalom gyakorlásában.

"hiszen az emberek érdekeinek képviselete nem lehet humor tárgya"

Oké, akkor mutatom: cink.hu/a-te-hibad-az-ha-megeroszakolnak-1398526020 Humoristák? Igen. Érdekeket képviselnek? Igen. Van még kérdés?

"Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít – az MKKP ígéreteinek 100%-a ilyen – végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat, így a demokráciát mint olyat is."

Ezt majd a Zemberek eldöntik, oké? Tudod, demokrácia, szavazati jog, ilyesmi. Ha az embereknek nem kell az ígérgetős MKKP, majd nem szavaznak rá. Kizárni valakit a politikai porondról, csak azért, mert nem tetszik, amit, vagy ahogy mond, a demokrácia alapelveinek megcsúfolása.

"Hozzá kell tenni továbbá, hogy több viccpárt – hivatalba kerülvén – letett a vicces nevekről és komoly, elvalapú politizálásba kezdett"

A bejegyzésnek ezzel a részével nem tudtam mit kezdeni. Ez miért ne történhetne meg az MKKP esetén is? Akkor most mégis be kéne jegyezni őket?

"A szélsőséges véleményt megformáló MKKP pártként való bejegyzése mellett – a véleménynyilvánítás szabadságának fogalmát kiáltva – többnyire azok állnak ki, akik a szintén szélsőséges véleménnyel a közéletbe berobbanó Jobbik betiltása mellett kardoskodtak."

Ne keverjük már össze a szezont a fazonnal. A Jobbik nyíltan rasszista. Az általa kommunikált üzenetek nem egyeztethetők össze az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, sőt tulajdonképpen jelenlegi alaptörvényünkkel sem. A rasszista, uszító kijelentésekre nem terjed ki a szólásszabadság védelme. A humoros kijelentésekre meg igen. Ennyire egyszerű ez.

Sándor Blau 2013.09.27. 13:26:41

Tisztelt Blogger!

Az előttem hozzászólók korrektül lerendeztek, megkritizáltak.
Az MKKP potenciális veszélyt jelent a hatalom számára. ~1500 többségében értelmiségi aktivistája van, akik még nem feküdtek le egy pártnak sem. Az egyik legnagyobb és legaktívabb facebbok közösséggel rendelkezik, ami nem mérvadó, de a pártosodásban rejlő lehetőségekre utal.

panelburzsuj 2013.09.27. 14:18:30

"benyó, a genyó"

Már nem gondolom, hogy kár lenne érte.

Betkó 2013.09.27. 15:14:58

@gabuscica: De. Meg Stadionméretű trafikokra is szemet vetettünk. Meg még egy csomó mindenre, ezért lesz a Parlament a Kanári-szigeteken például.

Betkó 2013.09.27. 15:19:03

@Betkó: Bocs, a Kajmán-szigeteken lesz a Parlament csak éppen tervezek egy nagy dolgot a Kanári-szigetekre és bezavartam magamat :-)

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.27. 22:41:17

Melyik párt nem vicc párt ma Magyarországon? Mondjuk nem viccesek hanem nevetségesek.
süti beállítások módosítása