benyóblog

Nehéz elhinni, de van, ami a pénznél is fontosabb George Lucas számára

2015. január 13. 13:10 - Földi Bence

1088700233_af15e1bc0f_b.jpg

A Star Wars atyja, George Lucas elmondása szerint a hetedik epizódot még maga akarta elkészíteni és csak ezt követően tervezte eladni a Lucasfilmet a Disneynek. Nem így lett.

George Lucas animációs filmet készített „Strange Magic” — azaz „Különös varázslat” címmel, ennek kapcsán beszélgetett veleUSA Today. Most minket, fanatikus Star Wars-rajongókat nem az új, fotók alapján elég bénának tűnő filmecske izgat, hanem azok a kérdések, amelyek mániánk tárgyára irányulnak.

starwars.gif

Giphy.com

A cikkből kiderül, hogy George Lucas elkezdte már a harmadik SW-trilógiával kapcsolatos munkálatait — eredetileg is kilenc részesre tervezte a dolgot. Tudta, hogy a legújabb trilógia elkészítése tíz évet fog elvenni az életéből. Így is tervezte élete következő évtizedét, úgy gondolta, hogy a hetedik részt el tudja készíteni és be tudja mutatni 2015 májusában, ám egy gyermek közbeszólt. Így 2012-ben eladta a Lucasfilmet a Disneynek, majd elvette második menyasszonyát, akitől 2013-ban született meg kislánya, Everest. Lucas a USA Todaynek elmondta:

„Jobb volt valaminek az elején, még a kezdetek előtt kiszállni. Az idő fontosabb számomra, mint a pénz.”

starwars2.gif

 

Giphy.com

Van, amit bán a Star Warsszal kapcsolatban. Nem, nem Jar-Jar Binkset

Most, hogy Lucasnak van ideje, kísérleti rövidfilmeket és egyéb bolondságokat fog gyártani, bár a THX 1138 óta azért eltelt egy-két év (jut eszembe, nemrég néztem újra, rengeteg mindent felhasznált belőle később, a Star Wars-filmeknél). Lucas hozzátette:

„Az egyetlen dolog, amit nagyon bánok a Star Warsszal kapcsolatban, hogy sosem fogom úgy látni, mint más — nem tudtam kiesni a székemből, amikor elhúzott fölöttem egy hajó a vásznon. A következő részt viszont ugyanúgy fogom tudni élvezni, mint mindenki más.”

Nyitókép: George Lucas és JJ Abrams (a hetedik epizód rendezője) — Jo Ito / CC-BY 2.0 / Flickr

A poszt eredetileg itt jelent meg:

Nehéz elhinni, de van, ami a pénznél is fontosabb George Lucas számára

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr157067585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása