benyóblog

2010-es Téli Olimpia esélylatolgató - jégkorong

2010. január 08. 14:53 - benyó

Beköszönő posztomban írtam, hogy sportról is lesz szó, gondoltam, most lesz is. Nagy hokirajongó vagyok (nem zsebhoki, hanem jéghoki), úgyhogy eszembe jutott, hogy a februárban megrendezendő vancouveri téli olimpia jégkorong-küzdelmeiről fogok írni.

A tornán három csoportot alkot a 12 csapat. Az A-csoportban Kanada, Egyesült Államok, Svájc és Norvégia válogatottja szerepel. A B-csoportot Oroszország, Csehország, Szlovákia valamint Lettország alkotja. A C-csoport országai pedig a következőek: Svédország, Finnország, Fehéroroszország, Németország. Az alapszakaszban minden csapat játszik a csoporttársaival  Az itt elért eredmények alapján sorba rendezik a csapatokat, a legjobb négy automatikusan a negyeddöntőbe jut, a többi 8 csapat pedig egymással játszik a másik négy negyeddöntős helyért.

Úgy vélem, hogy az erőviszonyok, és a válogatottak keretének erőssége láttán a következő sorrend alakulhat ki az alapszakaszban. 1. Oroszország, 2. Kanada, 3. Finnország, 4. Svédország, 5. Egyesült Államok, 6. Csehország, 7. Svájc, 8. Szlovákia, 9. Lettország, 10. Fehéroroszország, 11. Norvégia, 12. Németország. Ezek alapján az oroszok, a kanadaiak, a svédek és a finnek mársi a legjobb nyolc között lehetnek.

A nyolcaddöntők előírt párosítása a következő: 5.-12., 6.-11., 7.-10., 8.-9. Tehát a következő meccsek jönnek létre szerintem a nyolcaddöntőkben (kiemelve a szerintem győzedelmeskedő csapat): USA-Németország, Csehország-Norvégia, Svájc-Fehéroroszország, Szlovákia-Lettország.

Ezek alapján létrejön a negyeddöntők párosítása is. Az Oroszország-Lettország mérkőzésen nem nagy meglepetésre az NHL-sztárokkal teletűzdelt (Ovecskin, Malkin, Dacjuk, Kovalcsuk), valamint a KHL (a szovjet térség jégkorong-bajnoksága, mely elszipkázza az NHL-ből és az NHL elől is a jó játékosokat) legjobb játékosaival kiegészülő orosz válogatott (lent) fog győzedelmeskedni, méghozzá valószínűleg nagy gólkülönbséggel.

teamphoto

A Kanada-Svájc találkozón is hasonló lesz az eredmény előbbi javára. Előbbi válogatottjának játékosai csak az NHL-ből kerülnek ki (nem meglepő módon), köztük a legnagyobb sztárok: a kapus Brodeur, a védő Niedermayer és Pronger, és a csatárok közül megemlíthető Nash, Thornton, Iginla és a ma legnagyobb sztárja Ovecskin mellett az NHL-ben: Crosby (a képen).

76074528RB092_NHL_Winter_Cl

Tehát itt is nagyarányú, kanadai győzelmet várok. A Finnország-Csehország találkozón egymás ellen játszhat a két nagy öreg: Teemu Seläne és Járomír Jágr (lent a képen). Úgy gondolom a meccs végén előbbi örülhet majd, ugyanis szerintem nagyon szoros csatában, de a finnek győzedelmeskednek majd a csehek felett. Az utolsó negyeddöntőn, a Svédország-USA mérkőzésen is rengeteg NHL-játékos lép majd jégre.

42-20961205

A svédeknél ott lesz a New York Rangers (mellesleg kedvenc csapatom) kapusa, Lundqvist, a védő Lidström és a támadók: Alfredsson, Forsberg, a Sedin-tesók (lent) és a Detroit ásza, Zetterberg is. Az amerikaiaknál a keretben van Drury, Parise, Stastny és sokan mások. Igaz, hogy ez szinte minden idők egyik leggyengébb csillagos válogatottja, mégis megmutatja majd, hogy küzdeni tudnak és ha szétlövésben is, de az amerikai válogatott nyer majd.

sedin-bros

Az elődöntők igen parázs összecsapásokat hoznak majd. Az orosz-amerikai mérkőzésre már valószínűleg véget ér az amerikai álom és Oroszország jut majd elsőként a döntőbe. A másik mérkőzésre nagyobb csatát várok, ahol a kanadaiak már igen fáradtan fognak játszani a mindig energikus finnek ellen. Ám utóbbiak sem fogják megváltani a világot, hosszabbításban elbukják majd a Kanada elleni elődöntőt, így rontanak négy évvel korábbi teljesítményükön (akkor a döntőben a svédek megverték a finneket).

A döntőben valószínűleg megismétlődhet a 2009. áprilisi világbajnoki döntő, tehát ismét egy gólgazdag mérkőzés lehet. Úgy gondolom, hogy most is Oroszország válogatottja lesz a befutó, a döntőben parádézó Ovecskin (a képen a világbajnoki trófeával) góljainak köszönhetően egy góllal, 6-5-re verik majd meg Kanadát a Medvék.

107703170

Tervezem, hogy így végigvezetem majd a 2010-es futball-vb küzdelmeit is, tessék várni türelemmel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr304878608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása