benyóblog

2010-es Labdarúgó Világbajnokság, Dél-Afrika - esélylatolgató

2010. június 03. 19:20 - benyó

2010. június 11-e és július 11-e között rendezik a 19. FIFA focivébét Dél-Afrikában. Most először rendeznek ilyen eseményt az afrikai kontinensen, melyen 32 csapat vesz részt. Van egy tippem, hogy hogyan, ez következik most.


Nyolcaddöntők
Úgy gondoltam, hogy nem nézem végig, hogy a csoportmeccseken ki nyerne, inkább a nyolcaddöntőkre összpontosítok először, így kiderül az is, hogy mely csapatokat várom az egyes csoportokban az első és a második helyre. A sorsolás itt megtalálható: Wikipedia - 2010-es focivébé, egyenes kieséses szakasz.

Az első nyolcaddöntőben úgy gondolom, hogy Franciaország fog összecsapni Nigériával, ahonnan nagy csatában, de Franck Ribéry-ék fognak továbbjutni. A másodikban valószínűleg Anglia játszik majd Ghánával, ahol hosszabbítás után Gerrardék örülhetnek Essienék ellen (aki sérülése miatt nem is vehet részt a tornán). A következő nyolcaddöntő lehetséges párosítása: Hollandia-Paraguay, ahol akár három góllal is nyerhet az Oranje. A negyedik kieséses szakaszbeli meccsen Brazília fog összecsapni Chilével, ahol a Selecao nagyarányú győzelmet fog aratni.


Az ötödik nyolcaddöntőn az aranylabdás Lionel Messivel felálló Argentína fogja nagy csatában megverni Mexikót, míg a hatodikon a németek fognak megizzadni az USA ellen, ám a végén Clint Dempsey-ék fognak szomorkodni. A hetedik meccsen a Marcello Lippi által irányított Olaszország hosszabbításban fog elvérezni Dánia ellen. Az utolsó nyolcaddöntőn (melyet Fokvárosban rendeznek) Spanyolország vért fog izzadni a Didier Drogba vezérletével felálló Elefántcsontpart ellen, ám David Villa meccs végén eső góljával tovább fog jutni a jelenlegi Európa-bajnok.


Negyeddöntők
Az első negyeddöntőre ezek alapján Franciaország-Anglia párosítás jön ki. Úgy gondolom, hogy Rooney-ék ezen a mérkőzésen büntetőkkel fognak továbbjutni. A második negyeddöntő egy Hollandia-Brazília mérkőzés lesz, ahol nagy meglepetésre kiesnek majd a Dunga szövetségi kapitány által kieszelt védekező focival operáló brazilok. A következő meccsen ismét az argentinok és a németek találkoznak majd (emlékezhetünk 2006-ból Lehmann védéseire a 11-es párbajban). Most viszont úgy gondolom, hogy a rendes játékidőben el fog dőlni: Argentína jut az elődöntőbe. Az utolsó negyeddöntőben dán-spanyol meccs lesz, ahol a spanyolok a vártnál simábban fogják elintézni az Olsen-fiúkat a johannesburgi Soccer City Első Nemzeti Bank nevű stadionjában.


Elődöntők, harmadik helyért
Az első elődöntőben tehát Anglia és Hollandia fog összecsapni, ahol a Wesley Sneijderrel felálló holland válogatott fog diadalmaskodni, méghozzá a rendes játékidőben. Így Anglia nem szerzi meg a második, 1966 óta várt világbajnoki aranyát.
A másik elődöntőben Argentína-Spanyolország meccset rendeznek majd, ahol hatalmas meglepetésre Diego Maradona szövetségi kapitány csapata győz majd, de csak büntetőkkel, ahol a biztos lábú spanyolok közül többen is hibázni fognak.
Így a harmadik helyért Spanyolország és Anglia fog játszani, ahol a nagyon szomorú spanyolok gyenge játékkal veszítenek a nem kevésbé bús angolok ellen, egy góllal.

Döntő
A döntőben Hollandia és Argentína csapata csap majd össze, ahol a rendes játékidőben egy-egy gólt rúgnak a felek, a hosszabbításban 2-2-re módosul az eredmény, a büntetők során viszont a hollandok lesznek higgadtabbak és rontás nélkül szerzik meg a kupát, az argentinok pedig üres kézzel térhetnek haza (illetve a többségük Európába, a következő szezonra).


Ez volt az én teóriám a vébére, de ahogy az olimpián is kiderült, közel sem valószínű, hogy így fog történni. Mindenesetre: JÓ SZURKOLÁST!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr204878618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása