benyóblog

Akit nem fognak megdicsérni: Fellegi

2013. február 28. 14:21 - Földi Bence

orban_fellegi_origo.jpg

Orbán Viktor egykori témavezetője, majd minisztere, Fellegi Tamás szerdán Washingtonban járt az amerikai kongresszus külügyi bizottságának egyik albizottsága meghívására. A meghallgatás témája az európai antiszemitizmus és a politikai iszlám volt, Fellegi pedig nem egészen azokat mondta, mint amit a kormánypárt – és egykori diákja – elvárt volna tőle.

Elmondása szerint Magyarországon zsidó reneszánsz zajlik. A Jobbikról elmondta, hogy szélsőjobboldali, antiszemita és romaellenes párt, amelynek „lényege a status quo-ra adott zsigeri reakció”. Hozzátette: „világos demarkációs vonal húzódik a Jobbik, illetve a jobbközép kormány és a többi fősodorbeli politikai párt között”, de a szavazóbázisokat tekintve szerinte jelentős az átfedés a Jobbik és a baloldal között.

Ezekkel eddig lényegében a mainstream kormányoldali szélsőjobboldal-retorikát követte, ám ezt követően hangzottak el érdekesebb kijelentései. Fellegi szerint ugyanis aligha vitatható, hogy a jobbközéphez köthető egyes újságírók bizonyos írásai, így Bayer Zsolt „hírhedt kommentárjai ne lennének rasszistának ítélhetők”. „Szintén tény, hogy vannak olyan, a jobbközéphez köthető személyek, akik támogatják Horthy tengernagy történelmi korszakának rehabilitálását. Személy szerint ellenzem a rehabilitálását és ez vonatkozik azon korszak politikai és irodalmi szereplőinek széles körére is” – mondta Fellegi Washingtonban.

Világos demarkációs vonal húzódik tehát a Jobbik és a mainstream pártok között, de úgy tűnik, hogy a mainstream kormánypárti hozzáállás és Fellegi véleménye között is ilyen éles az ellentét. Bayer Zsoltot ugyanis a minap köszöntötték ötvenedik születésnapján: Pataky Attila dalt írt a tiszteletére, míg Kövér László házelnök biztosította barátságáról a Fellegi szerint rasszista magyarhírlapos újságírót

Persze voltak, akik elítélően nyilatkoztak Bayerrel kapcsolatban: Navracsics először például kitette volna a Fideszből, majd visszatáncolt. Az EP-képviselő Deutsch Tamás Twitteren kritizálta barátját, ám végül megbeszélték a dolgot, az FN24-nek viszont nem árulta el, hogy miként simították el nézeteltérésüket. Most pedig az egykori nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter nevezte rasszistának a Fidesz-tábor jobbszélén lévő szavazókat megszólítani képes Bayert. Érdekes – és egyben némileg sajnálatos –, hogy mindhárman fokozatosan veszítenek a Fideszen belüli pozícióikból: Deutsch kikerült Brüsszelbe, Navracsicsot főbizalmasból „irodistapistává” fokozták le (és Lázár lett az új erős ember), az egykori példakép és témavezető pedig szintén kiesett a kegyeltek köréből. Sic transit gloria mundi.

Ráadásul Fellegi most Bayeren kívül még a Horthy-kultusznak is nekiment Washingtonban, így annyi bizonyos, hogy amikor hazatér, Orbán Viktor miniszterelnök nem fogja megdicsérni. Elvégre Bayer a haveri kör tagja, hasznos „munkát” végez írásaival (és a Békemenet szervezésével) a Fidesznek, míg a Horthy-rendszer kimodva-kimondatlanul is egyfajta követendő példának számít a pártnál. Nem véletlenül állítanak szobrot a néhai kormányzónak, nem véletlenül tűrik nehezen a Horthy-kritikát.

Sőt, bármilyen kritikát. Úgyhogy: ejnye-bejnye kedves idegenszívű Mr. Fellegi!

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr255109928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akit nem fognak megdicsérni: Fellegi 2013.02.28. 21:13:01

Fellegi most Bayeren kívül még a Horthy-kultusznak is nekiment Washingtonban, pedig az kimondva-kimondatlanul is egyfajta követendő példának számít a Fidesznél.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2013.02.28. 19:54:10

Az elhangzottaktól függetlenül érdemes leírni azt is, miféle gittegylet előtt jelent meg Fellegi:

"House Subcommittee on Africa, Global Health, Global Human Rights, and International Organizations"

Ezek is olyanok, mint az egykori Illetékes Elvtárs: minden hozzájuk tartozik ;)

fikanick 2013.03.01. 06:51:10

A Fidesznel tok altalanos az, hogy kulfoldon mondunk A-t, aztan itthon B-t es nem is kell, hogy valami atkotes legyen a ketto kozott. Orban rendszeresen eljatssza az atlantistat, amikor valami nyugati szervezet elott ad elo, hogy aztan megint a jolismert balkani sudribunko legyen a magyarorszagi kozvelemeny elott.

Nem hiszem, hogy ebbol problemaja lenne Felleginek, a Fidesz kommunikacios strategiaja, hogy mindenkinek azt mondunk, amit hallani akar, aztan ettol teljesen fuggetlenul cselekszunk.

felcsutisuttyo 2013.03.01. 08:09:10

Milyen büszkeség lesz a gazembereknek akik most Bayer fasisztát ünnepelték ha Bayerral együtt akasztják....hihih!!!
Jön a polgárháború!!!!! Jól megcsináltad Nemzeti Törpe!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.01. 08:25:03

Az eddigi tapasztalatok alapján jó egy héten belül jön a vissza-tánc Fellegitől is.

Gatinho 2013.03.01. 09:04:26

@felcsutisuttyo:

anyád jön, te nyomorék. "hihih!!!"

DezInf 2013.03.01. 09:15:18

@Gatinho:

Anyád dolgozik még?
Gondolom csak is miattad,te ingyenélő :)))

Bafana 2013.03.01. 09:16:27

Egy fényképet láttam erről a "meghallgatás"- ról. Heten ültek az asztalnál Fellegivel. Hétből hét.
Amúgy kiváncsian várom valamely amerikai kormányközeli embert, hogy egy magyar bizottság elött hogy fog makogni mondjuk az iraki fogolykínzásokról, vagy a guantánamói koncentrációs táborról.

Vitéz László 2013.03.01. 09:19:10

mind rohat náci, de csak ugy ahogy komcsik ovltak, vagy utána libsik, majd keresztyények !

hittvány elvtelen kapcarongy mind...
a kassza mexerzése és megtartása az egyetlen cél !
a többi csak cirkusz
az ország kifosztása és a mafia szövecség fenntartása a cél

nevem van 2013.03.01. 09:42:15

@Zb74: Hát, ez a "gittegylet" az amerikai külpolitika egyik boszorkánykonyhája. Magyarul műhelye.
@fikanick: szívemből szóltál, amúgy kiváló a cikk, nemdebár?

DezInf 2013.03.01. 09:43:55

@Bafana:

Álmodozz csak :))))))
Majd ha a kezed a bilibe ér,akkor ........
Nem szégyen ám az,ha valaki jobbikos,csak láccik :))

Fejesrob 2013.03.01. 10:03:46

Szerintem azt mondta, amit ezek akartak hallani, mert ezek a maguk módján szemléletben kb. a Rákosi féle kommunista párttal egyenlők.

Ez a zsidó reneszánsz pedig nem lenne gáz, ha nem járna egy elég erős felvásárlással és befolyásnövekedéssel, továbbá ennek ellenére egy kurva nagy lihegéssel az összes zsidó és balliberális szervezetet illetően, miszerint itt dühöng az antiszemitizmus.

blah 2013.03.01. 10:20:01

@Bafana: ezt te sem gondolod komolyan... mert én a "ha jót akartok pofátok lapos" szintű reakción kívül nem igazán várnék többet, főleg, hogy nekünk is osztottak azért lapot abban a történetben.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.01. 10:28:33

Az aljas, sunyi birkamenet és a CÖF az orbáni diktatúra fizetett tüntetői!
Valószínű részt vettek a TV székház ostromában is.
Közpénzen balhéznak, nyalják az orbáni segget.
Most nagy kegyesen lemondanak a románok elleni tüntetésről a biztonsági szolgálat utasítására!

Hol élünk emberek, van akik szerint már fel is fegyverezték őket!
Tiporjuk el az orbáni polgárőrséget!

Na végre, Matolcsy megbukott!
Ha mindent nagyon jól csinált, miért kell leváltani, elrontani?

Bafana 2013.03.01. 10:47:30

@DezInf: @blah: Természetesen naiv nem vagyok, mielőtt bárki beizgulna. Csak ugye az a kettős mérce...
De amúgy jó kérdés, ha ezek a reneszánsz emberek ennyire rettegnek az itt tomboló antiszemitizmustól, akkor mire ez a nagy felvásárlási láz.

fikanick 2013.03.01. 10:49:32

@Bafana: Milyen felvasarlasi lazrol beszelsz? Az eves atlagban 8-10%-ot zuhano befektetesrol? Fellegi ossze-vissza beszel, a jobberek meg a szokasos hulyeseguket toljak, de hogy felcsapjanak egy eves KSH-kimutatast mar sok lenne nekik.

blah 2013.03.01. 11:04:30

@Bafana: felvásárlási lázról én sem tudok, meg arról sem, hogy elharapódzott volna az antiszemitizmus, viszont az igaz, hogy emelkedőben van. Ahogy romlanak az életszínvonal kilátások általában úgy fordulnak az emberek a bűnbakkeresés felé.

politikus-omm 2013.03.01. 11:06:49

Ebben a cikkben csak egy érdekes dolog van.

Washingtont miért pont az antiszemitizmus izgatja a világban?

Nem tudtam hogy az egy szemita ország.

kifordított nagyanyó 2013.03.01. 11:42:27

Mondjuk azért a zsidók egész jól elvannak ebben az antiszemita náczi országban.

Bafana 2013.03.01. 11:48:32

@fikanick: Mindenki össze-vissza beszél, de azért te a frankót mondod.
A KSH adatokkal azért érdemes segget törölni, mert csak azt mutatja meg, hogy a reneszánsz emberek mely országból jöttek. De egy ír, olasz, amerikai stb. reneszánsz ember is reneszánsz ember, csak éppen izraelből jövet átszállt ír, olasz, amerikai stb. országban.

Bafana 2013.03.01. 11:59:52

@blah: Egy viszonylag friss hír szerint Csepelen most fog épülni egy új zsinagóga. Nem tudom, mikor épült utoljára katolikus templom, de ha zsinagóga épül, akkor gondolom van rá igény. Tehát a rettegő reneszánsz emberek száma nő.
Szerintem.

pástétom 2013.03.01. 12:02:59

Nincs ebben semmi különös. A típikus fideszes kettős beszéd. Mást mondunk itthon, és mást külföldön, szövetségeseink szemébe. Nyugodj bele, Orbán tudtával mondta mindezt.

fikanick 2013.03.01. 12:15:25

@Bafana: Magyarul te mar dontottel, minek foglalkoznal olyan dolgokkal, mint a valosag?

Bafana 2013.03.01. 12:25:55

@blah: "bűnbakkeresés"???? Azért itt többről van szó. Mért szeressem azt, aki már a kisgyermekeiknek is ezt tanítja:
www.youtube.com/watch?v=qXdXD9jMRnQ&feature=player_embedded&noredirect=1&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DqXdXD9jMRnQ%26feature%3Dplayer_embedded%26noredirect%3D1&has_verified=1
Ha felnőnek, ők lesznek a későbbi reneszánsz emberek.

Fejesrob 2013.03.01. 13:03:46

@politikus-omm: Azt hiszem, Voltaire írta azt, hogy azok uralkodnak rajtad, akik képesek azt elérni, hogy betiltsák dolgaidat.

blah 2013.03.01. 13:17:19

@Bafana: hülyék minden közösségben vannak. Én emiatt nem lennék paranoiás és főleg nem általánosítanék.

Reszelő Aladár 2013.03.01. 15:26:47

Szerintem meg nem lesz balhé. Ott ezt akarták hallani. Megkapták. Hortyt egy szempont alapján megítélni szintén nem objektív. A komcsik és exkomcsik nyilván nem kedvelik.
Egyébként előírás, hogy mindenkinek mindenkit kedvelni kell? Ha és szívem mélyén útálom a pirézeket, akkor én büntenedőt követek el?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.01. 15:49:05

@Fejesrob: "Ez a zsidó reneszánsz pedig nem lenne gáz, ha nem járna egy elég erős felvásárlással és befolyásnövekedéssel, továbbá ennek ellenére egy kurva nagy lihegéssel az összes zsidó és balliberális szervezetet illetően, miszerint itt dühöng az antiszemitizmus. "

hat ez valami gyonyoru volt...:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
tehat nem baj, ha a zsidok fellendules, csak ne lenduljenek fel, mert zsidok es amikor ilyen kijelenteseket tesztek, ne panaszkodjanak antiszemitizmusra..

erted..:-DDDD

aztakurva..:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.01. 15:53:25

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: na mar nem rohogok annyira, tudok gepeni es fogalmazni is, szoval a "tehat nem baj, ha a zsidok fellendules" helyett "tehat nem baj a zsido fellendules"
süti beállítások módosítása