benyóblog

Tolkienváros Hollandiában

2013. április 28. 17:50 - Földi Bence

eowyngandalf.pngA Gandalf és Eowijn utcák sarka a hollandiai Geldrop városkában

Van egy városka Hollandiában, Eindhoventől nem messze, ahol egy komplett városrész utcái kaptak Tolkien-ihletésű neveket. Egyik kedvenc LOTR-oldalamon, a Gyűrűk Ura Projekt Facebook-oldalán találtam rá az információra, gyorsan rá is kerestem a Google-térképen, s valóban: a 28 ezer lakosú Geldrop utcái hemzsegnek a tolkieni nevektől.

geldrop.png

Minden rajongó álma, hogy egy olyan városkában tengesse napjait, ahol a Frodó utcából jobbra fordulva máris a Palantí utcában találhatja magát az ember, ahonnan a Szarumán és Aragorn utcákon keresztül eljuthat egészen a Tolkien útig. De ezeken kívül a Gyűrű Szövetségének mind a kilenc résztvevője, a Hobbit törpjei, valamint régebbi korok hősei is kaptak egy-egy utcát, vagy zsákutcát (a Bifur és Bofur utcák például ilyenek).

No, ki szeretne itt élni? :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr785251217

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.29. 16:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása