benyóblog

Ha Star Wars-fan vagy, így ünnepeld május negyedikét!

2013. május 03. 17:33 - Földi Bence

maytheforce.png

A Star Wars hivatalos YouTube csatornája tette közzé azt a videót, amelyből kiderül, hogyan kell bulizni a Csillagok Háborúja rajongóinak ünnepnapján. A két jawa mindent elkövet, hogy egy igazán csodálatos partiba csöppenjenek barátaik és droidjaik! Emellett hivatalos oldalt is kaptak a nappal kapcsolatos SW-hírek.

thatherstarwars.jpgMájus negyedike a Star Wars rajongóinak ünnepnapja, (Csillagok Háborúja Napnak is nevezik), méghozzá azért, mert a angolul az Erő és a negyedike szavak nagyon hasonlóan hangzanak, és szeretnek a rajongók erre rájátszani. Illetve nemcsak a rajongók: például az általam egyébként nem igazán kedvelt Margaret Thatcher 1979. május 4-i brit választási győzelmét követően a Konzervatív Párt ilyen szöveggel tett közzé egy hirdetést a London Evening News című lapban: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations” – azaz „Az Erő legyen veled, Maggie. Gratulálunk”.

UPDATE: Az MTV Geek aloldalán is készültek ám május negyedikére. Egyrészt összeállították a Star Wars 10 legjobb ünneplő jelenetének listáját, másrészt elgondolták, hogy milyen lenne, ha Chewbaccát felvennék az MTV-hez, s ő lenne a cég új munkatársa. Íme, az erről készült videó!

Get More: MTV Shows

UPDATE 2: A Birodalom szerint a május 4-i Jedi-ünneplés ellenkezik a Birodalom törvényeivel. Készítettek is egy kis kampányfilmet, amelyet – a film szerint – az Uralkodó fizetett. Május 4-én tarts a Birodalommal, mondj nemet a Jedik dekadens ünnepére!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr785279770

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.03. 17:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepibubó 2013.05.04. 10:56:34

Bizonyára ez is jeles nap, de nekem erről a
A NEMZETKÖZI SAJTÓSZABADSÁG NAPJA - WORLD PRESS FREEDOM DAY
jut eszembe, ami tegnap volt. Az EuroNews-ból tudom.

Csak nekem tűnt fel ez a dübörgő csend ezzel a tegnapi nappal kapcsolatban a hazai médiában?
Az Index címlapon se láttam, látok erről semmit. Lehet, hogy csak én nem találom...

Elég furcsa, elgondolkodtató, sőt döbbentes!

A nép fia 2013.05.04. 14:35:16

@Pepibubó: Várjunk... tegnap volt a sajtószabadság napja, vagyis harmadikán. Azt állítod, hogy a negyedikéről ez jut eszedbe? Hm, érdekes. Egyébként pedig lehetett találkozni a sajtószabadsággal foglalkozó cikkekkel, de az, hogy az Indexen nincs kiemelve, nos, nem tudom, miért lep meg.

@doggfather: Bezony, és a sógorral épp azt tervezzük, hogy beruházunk egy LEGO 10188-ba... ;-)

Mlinarcsik 2013.05.04. 16:08:20

" „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations” – azaz „Az Erő legyen veled, Maggie. Gratulálunk”."

Hol is van ebben a mondatban az ero??? :) Annyira hasonlitanak egymasra a a negyes, meg az ero szavak angolul, hogy teged is pepaliztak ? :)

Földi Bence 2013.05.04. 16:57:12

@Mlinarcsik: Természetesen hülyén hangzana a Negyedike Legyen veled, és mivel ők is a hasonlóságra játszottak rá (valamint a negyediki győzelemre), érdemesebbnek láttam Erőnek fordítani.

Mlinarcsik 2013.05.04. 19:31:54

Termeszetesen !! Te Postod! :) Csak marhulok, egyebkent is !

Földi Bence 2013.05.04. 20:18:41

@Mlinarcsik: Gondoltam, csak a biztonság kedvéért :)
süti beállítások módosítása