benyóblog

Ecclestone: Made in China

2010. augusztus 02. 19:58 - benyó

Gondolom sokan hallották a hírt: 2010. július 30-án, a Parlamentben tartott fogadáson Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura azzal viccelődött, hogy meg akarta nézni a Szent Korona alján, hogy van-e ott Made in China felirat. Erről írok egy pár sort.


Bernie Ecclestone fent látható cselekedete felborzolta a kedélyeket, lényegében mindenki negatívan nyilatkozott róla. A stop.hu cikkében (melyet a NapiÁsztól vettek át) olvashatjuk a Jobbik szóvívőjének, Mirkóczki Ádámnak, valamint az LMP országgyűlési képviselőjének, Vágó Gábornak a véleményét:

"Felháborító pofátlanság, hogy ilyen megtörténhet. Schmitt Pálnak azonnal meg kellett volna szakítania a látogatást, kizavarni Ecclestone-t és bocsánatkérésre kellett volna köteleznie. Semmilyen üzleti érdek nem írhatja felül ennek az ezeréves jelképnek a tiszteletét, ilyet csak primitív és bunkó ember tesz" /Mirkóczki Ádám, Jobbik/
"Schmitt Pálnak nem vaníliás karikákkal kellene szórakoznia, meg Harley Davidsonokon feszíteni, hanem köztársasági elnökként megvédenie a magyar államiság jelképének becsületét. Karakánul ki kellett volna állnia ezekért, és akár vissza is vághatott volna azzal, hogy inkább a Forma-1-es cirkusz kellékei a Made in China" /Vágó Gábor, LMP/
De találtam ennél durvább véleményt is, a Szent Korona Rádió honlapján chubakka írta az alábbi sorokat:

"Kínai bóvli - így élcelődött Ecclestone a Szent Korona előtt. Talán édesanyáddal viccelődjél törpemajompofa! Illene előzetesen felkészülni abból az országból, ahová betolod a rusnya pofádat! Főleg abból, ahonnan több mint 20 éve húzod a dollár milliárdokat…" /chubakka, SZKR/
A lényeg: Ecclestone otromba és sértő megjegyzést tett a magyar államiság ezer éves jelképére, a leendő köztársasági elnökünk (aki ebből is láthatóan nem nagyon érett meg a feladatra) mosolyogva csak annyit tudott válaszolni a brit szavaira, hogy "Ó, nem, nem, ez nem olyan..."


Viszont, a Forma-1 blogon találtam egy rövid írást, mely némi magyarázatot adhat Ecclestone tettére. Félreértés ne essék, nem akarom felmenteni, mindössze rámutatok, hogy az éremnek van másik oldala is. Ugyanis a Forma-1-es pilóták, és maga Ecclestone is egy rendkívül hosszú, fárasztó fogadáson vettek részt, amit egy hosszú fotózás követett, majd koktélozni is meghívták őket a Parlament teraszára. Így azért annyira nem meglepő, hogy Ecclestone kínjában próbált "poénkodni" Schmittel.

Mindenesetre én is úgy gondolom, hogy Schmittnek erélyesebben fel kellett volna lépnie a "poén" hallatán (nem nevetni azon és egy hihetetlen frappáns választ adni rá), ám a leendő elnök ezt nem tette meg, rosszul reagált. Bár, ha belegondolunk, valószínűleg a konfrontáció-kerülő képessége révén is juthatott el ilyen magas pozícióig. Ráadásul várhatóan ezt a szokását fogja előtérbe helyezni, amikor a Fidesz-KDNP szignózásra küldi hozzá törvényeit (név szerint a leendő házelnök, Kövér László).

Összességében azt kell mondjam, hogy Ecclestone bunkó volt ugyan, de talán némi megértést lehet irányában tanúsítani. Schmitt viszont úgy tűnik, még erőtlenebb elnök lesz, mint vártuk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr574878621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása