benyóblog

Konspirációs teória-variációk vörösiszap témában

2010. október 06. 21:16 - benyó

Mai rendhagyó posztomban a vörösiszap a téma. Az írás elején kifejtem gondolataimat ezzel kapcsolatban, majd egy vendégírás következik egy jó barátomtól. Ezért is, meg az írás komolytalansága miatt is rendhagyó a poszt, viszont ha netán pozitív visszajelzések érkeznének ezzel kapcsolatban, akkor barátom vállalta, hogy rendszeresen írna a blogra hasonlóan komolytalan írásokat. Uff!

A vörösiszap-tragédia rengeteget gondolatot ébresztett bennem az utóbbi pár napban. Alapvetően sajnálatosnak tartom a dolgot, hiszen emberek százait közvetlenül, ezreket, tízezreket közvetve érint, ráadásul rengeteg emberi szenvedéssel jár.

A gondom tehát nem magával a vörösiszap témával van tehát, inkább a média tálalásával. Október 5-én este végignéztem jó pár hírportált, amelyek a blog hírportálajánlójában is szerepelnek, s arra a következtetésre jutottam, hogy egy úgymond regionális katasztrófát sikerült a médiának olyannyira felfújni, hogy az esemény bekövetkezte után másfél nappal is ez volt a vezető hír szinte mindenütt.

Az alábbi táblázatból kiderül, hogy hol is pontosan:



Jó barátom alábbi írása is lényegében egy média-paródia, hiszen kétféle teóriát talált ki arra a kérdésre vonatkozóan, hogy miért is történt a tragédia. Vigyázat, nem komolyan venni!!!

Az ajkai timföldgyár átszakadt gátja (forrás: hvg.hu)
Tehát a vendégírás:

Biztosan hallott mindenki az országot megrázó súlyos vörösiszap-tragédiáról. Sok a találgatás, kevés a tény. Egy legfrissebb hír szerint nem is történhetett volna meg, ami történt, a Magyar Alumínium vezetője szerint ellentmond a fizika törvényeinek a szakadás, "Itt olyan természeti összejátszásról van szó, amely a tervezésnél még nem állt fenn"- nyilatkozta. Ugyanakkor az elöntött falu lakói állítják, látszott, hogy szivárog a gát, nyílt titok volt. A Miniszterelnök szerint nem természeti jellegű a katasztrófa, van felelős. Megpendítették azt is, hogy Gyurcsány „Elkúró” Ferenc is érdekelt a vállalatban, korábbi cégtársai vezetik azt ma is. GyF antimagyar hozzáállása ugyan közismert, ezúttal mégsem ő, ráadásul még csak nem is a kommunista diktatúra utódpártja áll e gaztett mögött. 

GyF (forrás: vass.freeblog.hu)
Kevésbé valószínű, ám megemlítendő az a feltevés, mely nagy szerepet tulajdonít a Jobbik nemzetőrző és hagyománytisztelő szervezetnek, mely köztudottan barátságosnak nem mondható viszonyt táplál a fent említett személlyel és annak elvtársi körével. Országszerte ismertté vált Tiszavasvári esete, ahol a „rendszerváltás” óta garázdálkodó mutyibandát most kipenderíti a szervezet, és a települést teszik meg tevékenységük gócpontjának. A város történetét olvasva megakad az ember szeme a történelem során elszenvedett keserűségeken, melyek megedzették az ott élőket, ám sajnos a külföldi hódítók miatt elterjedt az idegenség, a környék (hasonlóan az ország sok más részéhez) elszigetelődött a tisztán magyar vidékektől, ilyen volt például Erdély.

A Jobbik tagjai között akadnak szakemberek is, akik minden bizonnyal tisztában vannak a vörösiszap káros, maró hatásával. Na mármost, évszázadok óta ismert az a tisztítómódszer, melynek során az ember megválik bűneitől. Kevésbé civilizált népek ezt a tisztulást folyóban, esetleg vizeletben való fürdéssel végzik el, ám hazánkban elérhetőbb megoldás a vörösiszap. A –hangsúlyozom- valószínűtlen feltevés szerint a szervezet az iszapban való megfürdetéssel tisztította volna meg a város lakóit, így faragva belőlük mélymagyarokat, s ezáltal léptette volna be őket a felsőbb, igaz magyar kasztba, amelyhez –ellentétben a szervezet legtöbb tagjával- nem születésük révén tartoztak volna. Mint tudjuk, ez nem sikerült, feltehetően a gáton dolgozó pajeszos munkások miatt, akik a lopást megakadályozandó, elöntötték a tájat a tisztító anyaggal.

Áttérnék a valószínűbb, némileg már be is bizonyított feltevésre, melyben a fő szerepet a Fidesz, azon belül is a GTA-sorozat magyar változatának egyik főellenségeként szereplő Pintér Sándor játssza. A „Fideszrendőr”-nek is nevezett bajuszos férfi feltevések szerint kapcsolatban áll bizonyos szervezetekkel, melyek rendkívüli módon értenek a bajkeveréshez, vagyis a tulajdonképpeni detonációkkal járó zajos tevékenységekhez. Miután Gyurcsány „Nagyorrú” Ferenc már többször borsot tört a Kormány, és a Nemzet orra alá, úgy gondolták, móresre tanítják az Alkotmányt többször is megszegő, tésztametélt volt miniszterelnököt. A vörösiszap szóban ugyanis megtalálható a VÖRÖS szó, mely köztudottan színe a kommunizmusnak, ezáltal tehát Ferencnek is (hírhedt nemzetgyalázó táncolós videójában is látható vörös díszítés). 

Vörösiszapos rózsa (forrás: hvg.hu)
 A terv az volt, hogy a felrobbantott gátból kiömlő iszap elárasztja a környéket, vörösre festi azt, ezzel terelve a gyanút a vörösökre. Az egészet az ellenzéki párt nyakába akarták varrni, de valószínűleg azok megneszelték hónapokkal előre P. S. tervét, és már az önkormányzati választásokra a lila színnel készültek, ám még így se tudják lemosni magukról elődeik véres színét. A Miniszterelnök már az inszinuáció első lépéseként nyilatkozott a napokban. A következő lépések között szerepelhet még a 2002-2010 között működő kormány lehetséges természetvédelmi katasztrófákat előidéző tevékenységét vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság felállítása, mely, karöltve a meghozatalának kapujában álló bizottsági működést szabályozó törvénnyel, végleg véget vethetne GyF és társai magyarságot fenyegető aknamunkájának. Ez továbbá lehetőséget adna egy új, független államszervezet kialakítására, mely évszázados nyomorúság után sikeresen egyesítené kis országunk polgárait, és a Nemzet élvezhetné végre áldott  B É K E  nyugalmát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr184878626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása