benyóblog

Együttérez miniszterelnökével Ausztrália

2012. szeptember 10. 16:09 - benyó

Julia Gillard miniszterelnöknő édesapja, John Gillard 83 éves korában, váratlanul, rövid betegség után hunyt el.

Julia Gillard tegnap az adelaide-i repülőtéren.
news.com.au
Julia Gillard szeptember 9-én hazatért az ausztráliai Adelaide-be, hogy édesapja halála után anyjával legyen, együtt búcsúztassák és temessék el a család fejét. Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés oroszországi konferenciájáról hazautazó miniszterelnököt Wayne Swan pénzügyminiszter fogja helyettesíteni a kormányban és a nemzetközi porondon.

Swan kiemelte: “Mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz elveszíteni egy szülőt, de ha az ember a világ túloldalán van, és váratlanul történik mindez, akkor még nehezebb.” A szövetségi családokért felelős miniszter, Jenny Macklin szintén szimpátiájáról biztosította a miniszterelnököt: “Nem számít, hogy miniszterelnök vagy-e vagy sem, egy apap elvesztése mindenki számára nehéz, így mi is sokat gondolunk Juliára.” Ausztrália-szerte együttérzésükről biztosították a politikusok és közéleti személyiségek a miniszterelnököt (az ellenzéki oldalról is), emellett Vlagyimir Putyin orosz államfő is felhívta telefonon Gillardot, valamint Quentin Bryce kormányzó-asszony személyes üzenetet küldött a Gillard-családnak.

Miként a legtöbb ember, így Julia Gillard számára is rendkívül fontos, inspiráló volt édesapja. A miniszterelnök asszony közleményében kijelentette: “Apám ihletet adott nekem, ő tanított meg rá, hogy csak a kemény munka lehet eredményes, s ezt két műszakban dolgozva mutatta meg nekem. Ő tanított meg az igazságosság tiszteletére, valamint arra, hogy higgyek a Munkáspártban és a szakszervezeti mozgalomban. S mindenekfelett ő tanított meg arra is, hogy a tanulást szeretni kell, mert életeket változtathat meg.” Hozzátette: “Egész életemben hiányozni fog.

Julia Gillard oldalán szülei: John és Moira Gillard, 2007-ben, Adelaide-ben.
news.com.au
John Gillard egy szénbányász faluban nevelkedett, s 14 évesen otthagyta az iskolát, majd munkásként a politikai viták, nagy elképzelések és a költészet rabjává vált. 1966-ban érkezett családjával (Julia négy éves, Allison Gillard hét éves volt ekkor) Walesből Ausztráliába, s ebben nagy szerepe volt annak, hogy Julia betegeskedett a hűvös walesi időjárás miatt. Itt új életéhez új szakmát tanult, pszichiátriai ápolóként dolgozott új hazájában. John úgy vélte, hogy lányának megadatott, ami számára nem, s attól eltekintve, hogy kamaszként abbahagyta a tanulást, annak erejében élete végéig hitt, így bíztatta lányait is, hogy tanuljanak keményen. Ausztrália első miniszterelnöknője, Julia Gillard keményen tanult, míg 2010-ben eljutott élete csúcspozíciójába (ekkor vált Ausztrália-szerte ismertté John is), de apjának mindig is az ő “kicsi lánya” maradt.

Példát vehetnénk az ausztrálokról: ilyen összetartást, amit a miniszterelnök gyásza kapcsán tapasztalni az országban, Magyarországon nem nagyon látni. Sajnos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr504878690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása