benyóblog

Egy honlap/egy kedvenc cikk - 2012-ből

2012. december 29. 13:59 - Földi Bence

A 2012-es esztendő volt blogger/úJságírói pályafutásom csúcsa, hiszen rengeteg helyen publikálhattam. Olyannyira, hogy még a Kommentár folyóirat 2012|4-es számában is lehetett tőlem olvasni - nyomtatásban lényegében először. Most - évösszegzés gyanánt - az egyes publikációs felületeimről választottam ki a kedvenc cikkeimet.

 

Politológus diszkó: David Cameron és a Pink Floyd 

Polgár Dóra meghívására vettem részt - egyelőre egy cikk erejéig, de remélhetőleg lesz még - a corvinusos politológushallgatók egyik vicces, de hiánypótló projektjében, a Politológus diszkóban. A cikkből kiderül, hogy David Cameront milyen kommersz, de azért korrekt zenei ízléssel áldotta meg a sors, hogy a kedvenc korongja egy Pink Floyd-album, valamint az is, hogy végigvitte az Angry Birds c. játékot.

 

Mos Maiorum: Nyeregben a konzervatívok okos bohóca

A Mos Maiorum az egyik legkedvesebb blog a szívemnek, hiszen tanáraimmal közösen indítottuk, kutatási témáimhoz is közel áll. Ide írtam Kaszás kolléga cikkének folytatásaként egy Boris Johnson-portréféleséget, amelyből kiderül, hogy mi lehet a brit konzervatívok fenegyerekének (aki amúgy újságíró is volt korábban) a titka. Merthogy 2012-ben újraválasztották London polgármesterének (úgy, hogy pártja népszerűsége alacsony), lezavarta minden idők egyik legcsodálatosabb olimpiáját és a királynő gyémántjubileumi ünnepségét, s egyúttal a Konzervatív Párt vezetése kapcsán Cameron konkurenciájává vált.

 

Kitekintő: Nincs sok esélyük a nőknek a kínai politikában

Ősszel a Kitekintőnél gyakornokoskodhattam, méghozzá a Kelet-Ázsia rovatnál (gondoltam majd lesz sok indiai meg ausztrál téma - hát nem). Kedvenc cikkem ebből az időszakból egy olyan irományom lett, amely nem is külpolitikai vonatkozású, hanem a kínai politikai kultúrába enged némi betekintést. A cikkből kiderül, hogy milyen a nők (nem)részvétele a kínai politikában, illetve az is, hogy milyen praktikák révén emelkedhetnek - egy darabig - a ranglétrán.

 

Mandiner: Egységes uniós bevándorláspolitika? Nóóórmális? 

Novemberben is nagy megtiszteltetés ért, hiszen a konzervatív-nemzeti liberális média egyik legfőbb véleményformáló portálja, a Mandiner is szerzőnek invitált (ezúton is köszönöm Rajcsányi Gellértéknek a lehetőséget). Eddig még itt sem sok minden jelent meg tőlem, de a fenti cikk talán nem sikerült olyan rosszul, ráadásul tipikus példája annak, hogy egy rövid interjú kapcsán hogyan lehet hosszasan fosni a szót.

 

Konzervatórium: Vona Gábor a Corvinuson - avagy már megint a Jobbik

Februárban két cikkem is megjelent a Konzervatóriumon, a fenti azonban talán az egyik legjobban sikerült írásom rövidke pályafutásom alatt. Tény, hogy a téma rendkívül megosztó (lehet-e normális kereteken belül beszélgetni egy kirekesztő[nek tartott] párt vezető politikusával?), tény az is, hogy azóta a Jobbik még jobban elvetette a sulykot Gyöngyösi felszólalásával, de talán vannak gondolatok, amelyek kissé maradandóbbak ebből a - mára aktualitását némileg elveszítő - cikkből.

 

CampusOnline: Egy agymosott ország "médiaterroristái"

A CO-ról nehéz volt választani, hiszen ide írtam idén a legtöbbet. Végül talán azért esett erre az irományra a választásom, mert egész ütős címe lett, ráadásul a téma is pikáns: Schmitt plágiumbotránya után Gyurcsány is gyanúba keveredett. Persze utólag érdekes visszaolvasni, hogy milyen naiv is voltam, az meg már csak hab a tortán, hogy Semjén Zsolt dolgozatai is gyanússá váltak.

 

Anfield Road blog: Az igazság, amiért 23 évig harcoltunk

Az Anfield Road blogot a hatharom.hu-n indítottam, ahol ez volt az első Liverpool-témájú blog. Most ugyan szünetel - technikai problémák miatt -, de ide is aktívan írtam sokáig. A kedvenc cikkem a témája miatt fontos számomra, hiszen végre kiderült, hogy a Hillsborough-tragédiában nem a Liverpool szurkolói voltak a hibásak azért, hogy 96-an életüket veszítették egy FA Kupa mérkőzésen. A tragédiának nagy szerepe lett abban, hogy ma az angol stadionok a legbiztonságosabbak a világon, és a család kisebb tagjait is nyugodtan ki lehet vinni egy meccsre.

 

+1: benyóblog: George, what r u doin' ?! George, STAHP!

Elérkeztünk a lista végéhez, első online felületemhez, a benyóbloghoz. Az idén karácsonykor már három esztendőssé váló blogot ősszel költöztettem a blogspotról a blog.hu-ra, s a fenti cikk volt az első ezt követően. A téma természetesen a Disney és a Star Wars összeborulása, amit előbbi "nemkedvelőjeként" és utóbbi rajongójaként nem fogadtam kitörő lelkesedéssel.

 

Boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden olvasómnak, valamint azt, hogy tartsanak velem 2013-ban is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr54986401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása