benyóblog

Jobbikos lapban a következetes ex-LMP-sről

2013. március 07. 23:43 - Földi Bence

Lakhelyemen nemrégiben kezembe akadt egy helyi jobbikosok által szerkesztett lap, belelapoztam. Ezt találtam benne.

A minap bedobtak a postaládánkba egy kiadványt, amely két fekete-fehér A/4-es lapból áll, címe: „Körkép Feketén-Fehéren” (KFF). Első blikkre szemet szúrt az alcím: „Hiánypótló tájékoztató füzet az elmúlt hónapok eseményeiről, gödieknek”, méghozzá azért, mert legjobb tudomásom szerint a közelmúltig két lap működött kisvárosunkban (de még az is lehet, hogy most is). A lap hátoldala aztán mindent elárult erről a mini sajtóorgánumról:

korkep03.jpg

Így már megpróbáltam helyén kezelni a benne foglalt cikkeket és nem felhúzni magam a megfogalmazásokon (pl. „nem idén barnult férfi”, az sem lepett meg, hogy a közbiztonsági helyzetet – amely érzésem szerint nem rosszabb, mint mondjuk Budapesten, sőt –, a tiszavasvári mintához hasonlóan városőrség felállításával oldaná meg a Jobbik helyi alapszervezete – amely a helyi honlap információi szerint lényegében egy főből, a kiadásért is felelős Sipos Richárdból áll.

Szó esik a hóhelyzetről is, amellyel kapcsolatban azt olvasni, hogy a segélyezetteket is be kellene vonni rendkívüli hóhelyzet esetén az eltakarítási munkálatokba. A lapból kiderül az is, hogy a helyi alapszervezet már második alkalommal hirdeti meg konyhakert programját, egy versenyt, amelynek fődíja egy ötezer forintos vásárlási utalvány. Fityisz.

korkep02.jpgErre egyébként lehetséges, hogy elmegyek, már csak kíváncsiságból

Az érdekesebb kontentek csak ezt követően olvashatóak a lapban: a Vácon túl fekvő Kosd településen időközi választáson jobbikos jelölt győzött, így erről olvasható egy egész oldalas örömködés – „Mindez alátámasztja azt, hogy a Jobbik dinamikusan erősödik. Ezáltal úgy tűnik, 2014-re az egyetlen lehetséges alternatívává válik az új erő azok számára, akiknek elegük van a rendszerváltás óta eltelt 22 esztendő egymást váltogató - de mindig vissza-visszatérő - politikai garnitúrájából, és valódi változást szeretnének”. Érdekes, hogy lassan három éves parlamenti tapasztalattal, nyolc éves múlttal még mindig ők az „új erő”. Holott a baloldalon folyamatosan alapítják az új pártokat, sőt már Bokros is beszállt a buliba.

Annyit azonban mindenképp a KFF-ből sikerült megtudnom, hogy a helyi LMP-s képviselőnő, Hlavács Judit elhagyta a pártot. Elsőre az ugrott be, hogy jó eséllyel a pártszakadás során a PM-hez igazolt át a meglehetősen maszkulin lépviselőnő, de a vele készített villáminterjúból kiderült, hogy nem így történt: „Nem vettem részt a Párbeszéd Magyarországért megalapításában, - bár szurkolok nekik”. Mindenesetre dicséretes a hozzáállása: elmondta ugyanis, hogy egykor azért csatlakozott az LMP-hez, mert a „szekértáborharcok meghaladását tűzte ki céljául”, és azért hagyta el a pártot, mert „párton belül sem sikerült megegyezésre jutni egymással”. Ökopolitikus képviselőként folytatja az önkormányzatban a munkáját, mivel sokan maradásra biztatták, és nem lett volna más, aki helyére léphetett volna. Azaz összességében meglehetősen következetesen politizál, ritka manapság az ilyen.

korkep01.jpg

Egyébként az LMP-s cikkel kapcsolatban afféle „kárörvendés-szag” érződött, de végülis a legkorrektebb anyag volt a lapban. Abban a lapban, amely egyébként tipográfiai katyvaszként jelent meg: rengeteg félkövérrel szedett, fontosnak tartott mondattal, zavaros kötőjel-/gondolatjel-használattal (ahogy az idézőjeleknél sem látszott a következetesség). A Jobbikra amúgy jellemző felszólító mondatok sem maradhattak el. De mégiscsak a legnagyobb kérdés az, hogy honnan akad pénze egy kis helyi szervezetnek hétezer példányban kinyomni egy ilyen kiadványt?

Tudom-tudom, adományok. Fityisz.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr775122273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buraijános 2013.03.08. 14:57:01

A "meglehetősen maszkulin" jelző hogyan fér el az írásban, ha a "nem a napon barnult le" meg fájt neked? És mindezt nőnap előtt egy nappal. Grat

2013.03.08. 15:31:26

nagyon sok idod lehet te nyomorult, de meg arra sem voltal kepes, hogy jo zsidrakhoz illoen olyan irasban kritizald ezt a kiadvanyt, hogy az nevetseges szinben tunjon fel, meg gyakorolnod kell, kerd ki a rabbid segitseget, mert egyelore magadat teszed nevetsegesse. Javaslom, ismerkedj meg kozelebbrol a godi ciganyokkal, baratkozz ossze veluk, engedd be oket a lakasodba. Es utana majd irj mar legyszives egy blogbejegyzest arrol, hogy tovabbra is szereted-e oket.

kennyking 2013.03.08. 15:33:15

Miből telik erre? Tessék megmondani !Az IMF erre nem ad pénzt!Ha pedig nem ad az IMF vagy az EU, akkor nincs!Nincs ! Nincs! Nincs! Nálunk nincs pazarlás !

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.08. 15:39:14

LMP = Jobbik-rasszizmus. Azaz ez teljesen logikus lépés.

bajnaigordon 2013.03.08. 15:56:00

Az anyja picsáját a blogírónak! Mi köze hozzá miből tellik a kiadványra. Sok kisvállalkozó támogatja a Jobbikot, és olyanok is, akiket el sem képzelne, multiknál közép-, és felsővezető beosztásban lévők.

Sipos Richárd 2013.03.08. 17:23:18

Tisztelt Blogíró, kedves Olvasók!

Rendkívül örömteli számomra, hogy helyi kiadványunknak ilyen nagy nyilvánosságot adott.

Engedje meg, hogy néhány rövid gondolatot hozzátegyek az itt leírtakhoz.

- A "nem idén barnult férfi" szövegrész a mi kiadványunkban is idézetként szerepel, melyet egy helyi levelezőlistáról vettünk át. Egyébként városunkban kézzel foghatóan romlik a közbiztonság, ezt minden bizonnyal a hivatalos statisztikák is alá fogják támasztani, miután azok a a rendőrség által nyilvánosságra kerülnek. Mi azt is be fogjuk mutatni. Egyébként csupán a véletlenen múlt, hogy a héten történt nemi erőszak és késelés a szomszédos Sződligeten, valamint Dunakeszin történt meg, nem pedig nálunk Gödön:
jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/egyre_n%C3%B6vekv%C5%91_m%C3%A9rt%C3%A9kben_terjed_a_cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s_pest_megy%C3%A9ben_is

- Attól, hogy a www.god.jobbik.hu helyi honlapunkon csak az én elérhetőségem van közzétéve, nem azt jelenti, hogy 1 főből áll a szervezet. Nem hiszem, hogy tud olyan politikai pártot v. esetleg más civil egyesületet mutatni, ahol közzéteszik a teljes tagság névsorát, elérhetőségekkel. Ezt mi sem kívánjuk megtenni.

- Azt gondolom az a párt, amelyik első ciklusát tölti a parlamentben - és nem vett részt az ún. rendszerváltásban, az ország lezüllesztésében - nyugodtan nevezhető új erőnek. Ebből fakadóan az első Pest megyei jobbikos polgármesteri cím is nagy eredmény számunkra, engedtessék meg, hogy szenteljünk neki 1 A5-ös oldalt a 8-ból.

- Kicsit ellentmondásba tetszett keveredni azzal, hogy míg a konyhakert-programunk 5000 Ft-os "fődíját" meglehetősen ironikusan jeleníti meg, ugyanakkor értetlenségét fejezi ki, vajon milyen pénzből finanszíroztuk magát a szóban forgó kiadványt.

- A konyhakert-programmal kapcsolatban úgy látom nem jött át Ön számára az egésznek a lényege, hiszen az nem a pénzről szól:
www.god.jobbik.hu/content/indul-ii-jobbik-konyhakert-program

- A kiadványunk előállítási költsége ÁFA-val együtt 58 800 Ft volt, melyet valóban adományokból és a szervezet tagjainak tagdíjából finanszíroztunk. Megértem, hogy néhány gondolatjelbe, esetleg félkövér betűtípusba bele tud kötni, azonban azt gondolom elértük a kiadvány célját. Olyan közérdekű híreket juttattunk el az összes gödi háztartásba, amelyeket a hivatalos, közpénzből finanszírozott helyi lapban nem olvashatott senki, hiszen abban nem jelentek meg.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.08. 17:26:40

Orbán gyalázatos szavai Varsóban: "Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni. Ugyanakkor, ha folyamatosan a kereszténységre hivatkozunk, nem nyerhetjük meg a választók többségét."
Lefordítva: a miniszterelnök legazemberezte az ország felét. Ilyen gyalázatos, árulkodóan kirekesztő kijelentésre még egyetlen magyar kormányfő sem ragadtatta magát.

Szorul a hurok Orbán, takarodj még van egérút!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.08. 17:33:43

@bajnaigordon: igazad van, elvégre hitler tesódat még Mr. Ford is támogatta!

grainos1 2013.03.08. 17:56:34

@Selmeczi a rusnya, buta fideszes szőke nő!: Ekkora hulyesegeket osszeirni...de most komolyan...Hogy jott ki az orszag fele,mint gazember?!:)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.08. 18:05:12

@grainos1: bízzunk benne, hogy az ország lakóinak minimum fele még/már nincs elhülyítve ezekkel a vallásos maszlagokkal!
Viktornak meg a jókurvaanyját!

Lencsés István 2013.03.08. 18:20:29

Az Lmp még elmegy de a huza - vona pártja .... Pffff ....

zajos1 2013.03.08. 18:53:58

@Selmeczi a rusnya, buta fideszes szőke nő!: Felmérés: a pártválasztók között a vallásosok aránya FIDESZ 50%, MSZP 50%! JOBBIK 15%!!! A Jobbik tehát egy ateista párt, ennyi

01234567 2013.03.08. 20:06:10

A poszt írója, ha nem tudja mi az a szamizdat, kérdezze az SZDSZ-es elődöket. Arról is, ki pénzelte a "Beszélőt".
Mielőtt. A Jobbikot sem szeretem, sőt(!).

Földi Bence 2013.03.08. 21:00:23

@Sipos Richárd: Köszönet a kommentedért. Természetesen a tagságos mondatot én sem gondoltam komolyan, csak afféle fricska volt :)
A közbiztonságra vonatkozó adatok mindenképpen érdekelnek majd, különösen annak fényében, hogy én (és családom sem) érzékelte, hogy sokkal romlott volna a helyzet. Bűnözés régen is volt, most is, jelentős változást szerintem a statisztikák sem tudnak kimutatni.
A Konyhakert program egyébként dicséretes, főleg, hogyha lesz elég ember, aki átlapozza a kiadványt, és nem egyből a kukában landol. Azt viszont, hogy a kosdi polgármester-választás gödi közügy lenne, nehéz lesz nekem beadni. :)
süti beállítások módosítása