benyóblog

Sose bízz a románokban!

2013. augusztus 13. 16:19 - Földi Bence

basescu.jpg

Amikor már az ember – átlagszavazótól a politikusig – kezdi elhinni, hogy egy adott szomszédunkkal egészen normálissá kezd válni a viszonyunk, mindig beüt a ménkű és kiderül, hogy színjáték az egész.

Ez történt most, az uborkaszezon közepén Romániával kapcsolatban is. Sírva vigadtam azon, hogy augusztus 12-én éjjel még semmi nyoma nem volt annak, ami aznap a későbbiekben zajlott: Traian Băsescu „pálfordulásáról” van szó. A már-már pártsajtóként működő Magyar Nemzet online kiadásában hétfőn éjfél után egy perccel jelent meg Pataky István „Ponta MSZP-kottája” című irománya, amelyben arról a kisebb diplomáciai kalamajkáról írt, amelyet Vona Gábor EMI-táborban elmondott beszéde eredményezett. A cikk tartalma jelen esetben nem kifejezetten lényeges, csupán az, hogy végig arra a ki nem mondott feltételezésre építette Pataky a gondolatmenetét, hogy a Tőkés- és Orbán-szövetséges Băsescu soha nem mondana olyan kemény, magyarellenes mondatokat, mint baloldali belpolitikai vetélytársa, Victor Ponta (akinek kormányzási stílusa egyébként Orbánéra is hajaz).

Erre hétfő délelőtt mi történt? Traian Băsescu román államfő kijelentette, hogy „A magyarországi politikusok nagyon pofátlanokká váltak, valószínűleg jövőben már nem járulunk hozzá a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megtartásához”. Hozzátette: „Az idei volt az utolsó év, amikor a teljes magyarországi politikai elit zavartalanul lófrált Hargita és Kovászna megyében. Ami sok, az sok, és ez többé nem fordulhat elő”.

Érdekel a cikk folytatása? Kattints IDE!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr815459270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása