benyóblog

Habony, Zsiga, Szijjártó: példaképek?

2013. február 27. 15:09 - Földi Bence

habony_orban_nol.jpg

Egyre-másra derülnek ki olyan ügyek fideszes politikusokról, vagy tanácsadókról, amelyek továbbra is azt tanúsítják, hogy sajnos a politikus ember.

Legutóbb Habony Árpáddal kapcsolatban hozta le a Magyar Narancs, hogy egy még 2006-ban történt eset miatt 2011-ben garázdaságért jogerősen elítélték a Fővárosi Bíróságon, két év próbaidőre bocsátották. Orbán Viktor személyes tanácsadójának terepjárója elé 2006. november 4-én, a budapesti Szilágyi Erzsébet fasornál lépett le egy házaspár az úttestre. Ezt követően ő állítólagrádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. A beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárló kocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony vissza ült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről”.

Ha a Magyar Narancs információi helyénvalóak, akkor lényegében egy agresszív, garázdaságra is képes „úriember” látja el tanácsokkal a miniszterelnökünket. Habony kommunikációs tanácsadásban úgy tűnik, hogy szinte verhetetlen, hiszen évek óta titokzatos alakja ő a magyar politikai életnek (és ezek szerint nem az elitnek). Képes volt ezt a szégyenfoltot titokban tartani egészen mostanáig – hiszen eddig a legizgalmasabb hírek vele kapcsolatban csak arról derültek ki, hogyan áll a kapcsolata Kapócs Zsóka színésznővel. Azaz kommunikációs trükktára valószínűleg végtelen, legalábbis addig annak tűnt, amíg ki nem tudódott, hogy elítélték. Jó eséllyel ennek tudatában nem vállalt konkrét politikai tisztséget Orbán Viktor közelében, vagy kormányzati berkekben.

Szintén a napokban történt, hogy Zsiga Marcell (és Szijjártó Péter) vagyonosodásának ügyét ügyesen eltussolta a kormánykoalíció, amelyre sem a Zsiga-, sem a Habony-sztori nem vet túl jó fényt. Egyrészt: milyen kormány az, ahol a politikusok nem vállalnak felelősséget azért, ha hamis adatokat közölnek vagyonnyilatkozatukban? Egyáltalán nem vagyok meglepve azon, hogy egyes képviselők – például az LMP-s Vágó Gábor – szerint ezzel nem csak a kormánypártot, hanem a „Tisztelt Ház” összes képviselőjét is lejáratják – már amennyiben ezt nem tette meg legutóbb Zagyva Gyula.

Másrészt: milyen miniszterelnök az, akinek egy „bűnöző” a személyes tanácsadója? Tudom, hogy én vagyok még mindig rendkívül idealista – legalábbis abból a szempontból, hogy milyennek kellene lennie egy politikusnak: példamutatónak. Számomra az a legfontosabb, hogy egy politikus, ha hibázik – elvégre ő is ember, miért ne hibázna –, akkor vállalja érte a felelősséget. Sem Zsiga, sem Szijjártó nem vállalja a felelősséget azért, hogy nem tettek eleget maradéktalanul törvényi kötelességeinek. Várhatóan Habony Árpád is ugyanúgy fog tovább tevékenykedni Orbán Viktor mellett, mint eddig.

De akkor miért várják el a politikusok, hogy az állampolgárok tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket ők maguk is áthágják?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benyo.blog.hu/api/trackback/id/tr515108258

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Well played, Fidesz, well played! 2013.06.03. 22:06:54

Szocialista indítványra megszavazták a parlamenti képviselők, hogy a pártok mégiscsak kapjanak állami támogatást a választások esztendejében. S hogy az egész hajcihőnek mely párt az igazi nyertese? A Fidesz. Még 2011-ben és 2012-ben a Mos Maiorum ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.28. 11:00:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Habony, Zsiga, Szijjártó: példaképek? 2013.02.27. 15:26:02

Miért várják el a politikusok, hogy az állampolgárok tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket ők maguk is áthágják?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.28. 06:53:18

miért várják el a politikusok, hogy az állampolgárok tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket ők maguk is áthágják?"

te kis naiv kliséíró, ők ezt nem várják el, van nekik egy rendőrségük, bíróságuk, ügyészségük, amivel kikényszerítik.
most hallom a pletykát, hogy a TEK-be is bűnözőket vesznek fel.

Földi Bence 2013.02.28. 08:03:48

@tesz-vesz: "Tudom, hogy én vagyok még mindig rendkívül idealista".

Egyébként bűnüldözésnél ez nem feltétlenül olyan nagy gond, elvégre ők ismerik a közeget :D (Meg hát a NASA is vett már fel hackereket... )
süti beállítások módosítása